Igniting Workplace Enthusiasm
 
  Print  

Хората очакват последователност между думите и действията

 Хората очакват последователност между думите и действията

Как да вдъхваме повече респект?

Да бъдете уважаван  е част от това да бъдете успешен мениджър. Но как можете да спечелите уважение от колегите си?

Съществува ли изпитана формула за това как да бъдете уважаван?

Най-добрият начин да започнете е да развивате положителните си черти. Трябва да сте неподправен." Казва Гарет Джоунс, професор в мадридския университет IE Business School. Хората очакват последователност между думите и действията. Когато те забележат, че има различие между това, което казвате и това, което правите, имиджът Ви като лидер ще изчезне."

Също така, трябва да се чувсрвате комфортно относно това откъде сте тръгнали. Много хора, ставайки успешни, се опитват да придобият различна културна перспектива, за да изглеждат като нещо, което не са. Можете да промените бъдещето си, но не и миналото си опитите Ви да сторите това би Ви накарало да изглеждате неестествен."

Трябва ли да бъда харесван?

Много хора бъркат симпатията и уважението." Казва Дейвид Пенделтън, основател на Edgecumbe Group - организационните психолози. Много по-голямо значение има дали колегите Ви вярват, тъй като  уважението и доверието са взаимнозаменими. Важно е да не бъдете антипатични, но ако сте постоянен, можете да бъдете уважаван, без задължително да сте харесван."

Какви други качества са полезни?

Трудно е да уважаваш некомпетентния. Бъдейки вещ в дадена сфера, Ви помага да докажете Вашата легитимност." Казва професор Джоунс." В бизнес средата вероятно ще управлявате много умни хора, които могат да гледат на вашите отличителни умения като на печелещи ресурси"

Въпреки това, да бъдете компетентен и знаещ не достатъчно: околните трябва да знаят, че може да се разчита на Вас. Изпълнявайте обащанията си." Казва Пендълтън. Много хора се аганжират с повече задължения, от колкото са им възложени, но се справят с много по-малка част от тях. Значително по-добре е да се прави обратното."

Колко са важни отношенията ми с другите?

Може да изглежда очевидно, но следвайте златното правило - отнасяйте се така с другите, както искате те да се отнасят с Вас". Казва Майкъл Кром, главният обучител на Дейл Карнеги трейнинг. Ако уважавате останалите, и те ще ви уважават. Интересувайте се искрено от хората, с които работите и положете усилия да ги опознаете."

Той добавя, че трябва да помагате на останалите в кариерния им път. Вдъхновявайте хората и премахнете пречките за техния успех. Ако им помогнете да сполучат, те ще искат същото и за Вас. Ще бъдете придвижен" в кариерната си стълба."

Пендълтън казва още, че понякога ще е необходимо да имате твърдостта да взимате трудни решения, които не ще се харесат на хората. „Но ако, те са в съвместимост с Вашата личност, хората ще ви уважават."

 

Какво ако се чувствам недостатъчно уважаван?

Няма лесен или пряк път до уважението. За да промените недобрата перспективата е нужно време и постоянство." Казва Пендълтън.

Все пак, има хора които имат тенденцията да бъдат неуважителни. Не бъдете обидчиви или твърде чувствителни. Когато се сблъскате с истински проблем справете се с него подобаващо".

 

Източник: Financial Times

 

Back

 
 

Blvd. Bulgaria 111, Floor 6, Sofia, 1404, BG
P:+359 2 439 6100

Follow us on

 
© 2018 Dale Carnegie & Associates, Inc.. All Rights Reserved.
Website design and development by Americaneagle.com